Vouchere de vacanta pentru bugetari. Iata ce surprize ii asteapta incepand de pe 1 iulie

0
1132
voucher vacanta

Intre 1 iulie 2017 si 30 noiembrie 2018, bugetarii vor primi asa-numitele vouchere de vacanta, in valoare de 1450 de lei pentru un salariat.

Sumele pentru vacantele bugetarilor sunt prevazute in bugetul de stat si alocate in acest scop prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului, care a fost publicata in Monitorul Oficial pe 30 iunie.

vacanta bugetari cadou

Voucherele de vacanta sunt acordate doar angajatilor statului, din bugetul public, si nu pot fi folosite decat la unitati de cazare (hoteluri, pensiuni etc.) din Romania. In plus, doar titularii voucherelor le pot folosi. Daca este prins altcineva incercand sa-si plateasca vacanta cu aceste tichete, se considera ca este contraventie si se sanctioneaza cu amenda.

DE ACTUALITATE:  Sanatatea pe primul loc: 5 lucruri la care sa renunti NEAPARAT!

Și vanzarea voucherelor de vacanta este considerata contraventie, la fel acordarea de rest in bani pentru diferenta dintre costul cazarii si valoarea tichetului.

ticket voucher vacanta 2017 bugetari
Ticket vacanta

Tot la contraventii intra diminuarea valorii nominale a voucherelor, dar si vanzarea, de catre agentiile de turism, a aceluiasi pachet de servicii achizitionat cu vouchere de vacanta la un pret mai mare fata cel achitat cu alte mijloace de plata.

Dupa aceasta perioada, de la 1 decembrie 2018, institiile publice le vor acorda bugetarilor vouchere de vacanta in valoare egala cu salariul de baza minim brut pe tara, garantat in plata, se mai prevede in actul amintit.

DE ACTUALITATE:  12 motive sa vizitezi Maramuresul

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here