Un renumit producator de masini electrice, in prag de FALIMENT!

0
416
Farayday_1

Producătorul de mașini electrice Faraday Future este în incapacitate de plată, acuză un furnizor al companiei, scrie EvoNews.com. Advertisment The Mill Group, o companie de efecte vizuale, a depus o plângere în instanță la Los Angeles, acuzând Faraday Future că nu i-a plătit 1,8 milioane de dolari.

Societatea a fost angajată de către Faraday Future să creeze o prezentare vizuală pentru lansarea în ianuarie 2017 a unui nou vehicule electric dezvoltat de către Faraday, potrivit unor documente publicate de către Jalopnik și citate de către Business Insider.

În luna ianuarie, Faraday a prezentat la CES 2017 modelul FF 91, prima maşină electrică produsă de companie. Aceasta ar fi chiar mai rapidă decât o Tesla. Potrivit unui anunţ făcut de companie, motorul maşinii are o putere de 783 kW, ceea ce se traduce în 1.050 cai-putere, ajungând de la zero la 100 km/h (0-60 mph) într-un timp record de 2,39 secunde.

DE ACTUALITATE:  Masinile autonome devin tot mai performante

Pentru a demonstra această viteză şi putere, Faraday Future a făcut un test între maşina lor FF 91 şi o Tesla Model S P110D. Faraday Future a anunţat că bateria cu care este dotat modelul FF 91 este una de 130 kWh şi că maşina poate să parcurgă 378 de mile, respectiv 700 km.

Advertisment The Mill Group nu este primul furnizor care acuză Faraday Future că nu a plătit pentru serviciile prestate. De asemenea, foarte mulți directori au părăsit societatea în ultimele șase luni. Faraday Future a fost înființată în anul 2014 și are ca partener concernul chinez de tehnologie LeEco, condus de către miliardarul chinez Jia Yeting.

DE ACTUALITATE:  Obtinerea permisului auto in 2018: Iata ce schimbari vor avea loc!

LeEco a avut, la rândul său, probleme financiare în ultimele luni, însă a reușit recent să primească o investiție de 2,18 miliarde de dolari din partea unui conglomerat cu investiții în imobiliare.

The Mill Group nu este primul furnizor care acuză Faraday Future că nu a plătit pentru serviciile prestate. De asemenea, foarte mulți directori au părăsit societatea în ultimele șase luni.

Faraday Future a fost înființată în anul 2014 și are ca partener concernul chinez de tehnologie LeEco, condus de către miliardarul chinez Jia Yeting. LeEco a avut, la rândul său, probleme financiare în ultimele luni, însă a reușit recent să primească o investiție de 2,18 miliarde de dolari din partea unui conglomerat cu investiții în imobiliare.

DE ACTUALITATE:  ANAF, super-oferta la masini confiscate. Ce poti sa cumperi cu 1.500 de lei

Producătorul de mașini electrice Faraday Future a rămas fără bani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here