Un alt secretar de stat a demisionat dupa doar 18 zile de la numirea in functie!

0
527
stiri

oana schmidt harneala

Oana Schmidt Hăineală și-a dat demisia din Ministerul Justiției, după ce Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis, vineri, cererea procurorului general Augustin Lazăr de încetare a detaşării la Ministerul Justiţiei a acesteia.

„Astăzi, 3 februarie 2017, doamna procuror Oana Andrea Schmidt – Hăineală a solicitat primului-ministru al României încetarea calităţii deţinute în cadrul Ministerului Justiţiei, respectiv de secretar de stat”, informează un comunicat al MJ.

„Am ascultat și punctul de vedere al domnului ministru, care mi s-a părut rezonabil, că dorește să-și mențină echipă, însă impresia mea a fost că totuși decizia nu vine de la domnia sa”, a spus procurorul general Augustin Lazăr, după ședința CSM.

DE ACTUALITATE:  Germania critica dur Rusia: Ultima decizie luata de Putin este INACCEPTABILA

Florin Iordache a reacționat și a spus la sediul CSM că „Hăineală nu are de ce să demisioneze”.

„Nu, și nu văd de ce trebuia să-mi înainteze demisia. Nici dumneaei și nici domnul Sima, dacă își înaintau demisia, fără îndoială, nu își mai avea rostul această ședință. Până când eu am venit la CSM, doamna Schmidt nu și-a dat demisia și conform regulamentului de funcționare al CSM încetarea detașării se poate face fie la cererea ministerului, fie la cererea persoanei respective”, a declarat Iordache la sediul CSM.

DE ACTUALITATE:  'Speranta celor de la putere este ca romanii sa isi PIARDA ENERGIA'

În 16 ianuarie, Oana Schmidt – Hăineală a fost numită secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, pe 5 ianuarie, detaşarea în MJ a procurorului Oana Schmidt-Hăineală de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, începând cu data de 7 ianuarie, pentru o perioadă de trei ani.

Direcţia Naţională Anticorupţie a informat joi că s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative, iar în prezent se efectuează acte procedurale.

DE ACTUALITATE:  Donald Trump îi ţine în SUSPANS pe liderii instituţiilor europene

Ministerul Justiţiei primise miercuri o solicitare din partea DNA de a transmite, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea şi emiterea celor două acte normative care modifică legislaţia penală.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here