TOP 5 leacuri NATURALE pt reducerea STRESULUI si ANXIETATII!

0
420
anxietate

Nelinistea, palpitatiile sau respiratia superficiala si rapida sunt doar cateva semne ale anxietatii. Toate acestea pot fi tratate natural, fara medicamente ce pot avea efecte secundare.

stres

Aproximativ 25% din populatie sufera de anxietate care ar necesita tratament intr-o anumita perioada a vietii lor si alti 25% au o anxietate mai putin severa (ex. frica de serbi, proste sau intuneric). Exista multe remedii medicamentoase pentru tratarea anxietatii, insa multe pot provoca efecte adverse. Unele incep sa dea rezultate imediat, in timp ce altele pot ajuta la reducerea anxietatii in timp, spun specialistii health.com, care recomanda cateva leacuri naturale:

  • L-teanina (ceai verde)
DE ACTUALITATE:  Gestionarea stresului: 4 metode eficiente pentru diminuarea acestuia

Se spune ca budistii ar putea sa mediteze ore intregi, atat de atenti si relaxati sunt. Un motiv ar putut fi un aminoacidul din ceaiul verde atat de consumat de acestia, bogat in L-theanine. Cercetarile arata ca L-teanina ajuta la reducerea ritmului cardiac si tensiunii arteriale crescute, iar cateva studii au descoperit ca reduce anxietatea.

  • Hamei

Compusul sedativ din hamei este un ulei volatil, pe care il obtineti in extracte si tincturi. Este foarte amar, asa ca nu il veti putea utiliza prea mult in ceai, daca nu este combinat cu musetel sau menta.

  • Valeriana
DE ACTUALITATE:  3 metode prin care ojele pot deveni un obiect decorativ

Unele suplimente pe baza de plante reduc anxietatea fara a va provoca somnolenta (cum ar fi L-theanina), in timp ce altele sunt sedative. Valeriana se afla in categoria a doua. Este un bun ajutor atunci cand va confruntati cu probleme de somn. Guvernul german a aprobat-o ca tratament pentru problemele de somn. Este adesea combinata cu alte plante sedative, cum ar fi hameiul, musetelul si balsamul de lamaie.

  • Exercitiul fizic

Exercitiulfizic este bun pentru sanatatea mentala si un antidot puternic impotriva depresiei si anxietatii. „Daca faceti miscare in mod regulat, veti avea mai mult respect fata de voi sine si va veti simti mai sanatos si motivate“, spune Drew Ramsey, profesor de psihiatrie din New York.

  • Lavanda
DE ACTUALITATE:  22 tips & tricks ca sa incapi in costumul de baie!

Aroma de lavanda poate fi un „anti-inflamator“ emotional. Un studiu german a demonstrat ca aceasta reduce considerabil simptomele de anxietate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here