STUDIU: Care sunt criteriile dupa care romanii isi aleg masina

0
535
STUDIU Care sunt criteriile dupa care romanii isi aleg masina

Peste trei sferturi dintre romani se gandesc la consumul de combustibil atunci cand isi aleg un autoturism, iar aproape 60% iau in considerare si costurile de intretinere, arata concluziile unui studiu realizat de compania de cercetare Daedalus Millward Brown pentru site-ul www.VeziCatFace.ro.

Conform datelor statistice, 77% dintre cei chestionati au declarat ca s-au gandit la consumul de combustibil al viitoarei masini, in timp ce 60% au luat in calcul fiabilitatea si 59% costurile cu intretinerea.

DE ACTUALITATE:  Top 3 cele mai POPULARE huse pentru telefon si avantajele lor!

La distanta relativ mare se afla siguranta autoturismului/testele Euro NCAP (28%), aspectul exterior (18%) si aspectul interior (12%). De asemenea, marimea portbagajului este unul dintre primele trei criterii pentru 11% dintre repondenti, cu un procent in plus fata de cei 10% care se uita la pastrarea valorii in timp a autoturismului.

Alte criterii ale cumparatorului roman de masini se refera la: nivelul de poluare (8%), culoarea masinii (4%), demarajul (3%) si dimensiunile autovehiculului (2%).

DE ACTUALITATE:  Inca o durere de cap pentru Volkswagen: Bolizii Lamborghini risca sa ia foc in mers

Prin comparatie cu femeile, barbatii aleg intr-o mai mare masura un autoturism dupa fiabilitate (62%), in timp ce femeile sunt mai interesate de consum (81%).

Romanii cu studii superioare aleg un autoturism dupa fiabilitate si nivelul de siguranta si se uita mai putin la consumul de combustibil si la aspectul exterior al masinii, se precizeaza in studiul Daedalus Millward Brown.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 2.686 proprietari de autoturisme din Romania.

DE ACTUALITATE:  Datele sunt noua resursa a lumii. Era petroliera a apus

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here