‘Speranta celor de la putere este ca romanii sa isi PIARDA ENERGIA’

0
373
proteste bucuresti

Consultantul politic Cozmin Gusa a declarat, joi seara, la „Jocuri de Putere” ca politicienii aflati acum la putere spera ca romanii care ies in strada sa isi piarda energia. „Le spun ca nu au inteles nimic din ce se intampla in piata”, este de parere Gusa.

Consultantul politic Cozmin Gusa a declarat, joi seara, la „Jocuri de Putere” ca protestele prezinta un motiv de ingrijorare multipla, iar cei de la putere spera ca romanii care ies in strada sa isi piarda energia de a protesta. Acesta a mai spus ca cei care lucreaza in multinationale nu pot fi manipulati, iar daca cineva crede ca „patronul actioneaza prin seful de filiala impingand cu biciul pe oameni la proteste, inseamna ca e lovit la cap”.

DE ACTUALITATE:  WhatsApp face o schimbare SOC!

cozmin gusa„Asta cu durata protestelor este o ingrijorare multipla. Unii se ingrijoreaza de conotatia negativa a termenului, ma refer la Dragnea si PSD, la eroii negativi, altii se ingrijoreaza ca sunt acesti oameni in strada, si sigur ca exista si forte care vor sa pescuiasca aceste porniri naturale ale romanilor. Sperantele celor de la putere sunt ca romanii sa isi piarda energia. Le spun ca nu au inteles nimic din ce se intampla in piata (…) A fi angajat la o corporatie multinationala inseamna salariu ridicat, multe ore de munca. A-si inchipui cineva ca patronul actioneaza prin seful de filiala impingand cu biciul pe oameni la proteste, inseamna ca e lovit la cap”, a spus Gusa.

Consultantul politic este de parere ca romanii care au iesit in strada in ultimele saptamani au facut o carte de vizita excelenta pentru Romania in lume si au reinventat civismul care s-a pierdut in multe alte tari. Acest lucru a fost posibil si datorita unei institutii media neutre ca Realitatea TV.

DE ACTUALITATE:  BNR face angajari: Vezi care sunt posturile scoase la concurs

„Cetatenii frumosi care au iesit in ultimile saptamani in piata au facut o carte de vizita foarte frumoasa Romaniei. Aceste proteste au reinventat o forma de civism nu doar pentru Romania, este un activism simpatic, cu simtul umorului si plin de imaginatie. Un seic din Emiratele Arabe imi arata la Paris pancartele din Piata Victoriei, erau traduse in araba si radea. Un prieten din Japonia stia ca duminica seara urmeaza un spectacol si mai interesant in piata, apropo de spectacolul cu multe lumini si steagul tricolor”, a povestit Cozmin Gusa in emisiunea „Jocuri de Putere” realizata de Rares Bogdan.

DE ACTUALITATE:  Violentele se extind in toata Franta. Politistii din Paris au arestat 49 de persoane

Potrivit lui Cozmin Gusa, romanii au reusit sa reinventeze o forma de civism care s-a pierdut in multe alte tari, iar Romania este data ca un exemplu pozitiv de aparare a valorilor occidentale.

„Reinventarea civismului nu e o gluma. Civismul s-a pierdut in multe alte tari. Romanii au gasit o nisa, nu au militat politic, au inventat un mod non-violent si apolitic de aparare a valorilor democratiei. I-a interesat doar Romania, nu politicul, nici Iohannis nu i-a interesat. Klaus Iohannis a avut suficienta inteligenta sa nu interfereze cu piata dupa prima iesire in strada”, a explicat Gusa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here