Skoda Octavia facelift va primi noul motor pe benzină de 1.5 litri utilizat de Volkswagen Golf 7 facelift

0
411
Skoda Octavia facelift va primi în acest an și noul motor pe benzină TSI Evo de 1.5 litri, care a fost introdus pe Golf 7 facelift și în cazul căruia generează 150 de cai putere.

Te ajutăm să primeşti oferte speciale personalizate direct de la cei mai apropiaţi dealeri.

La prezentarea oficială din toamna anului trecut, Skoda Octavia facelift s-a remarcat în special prin blocurile optice faţă duble cu LED, mai ales că dotările tehnice nu au suferit schimbări dramatice. De altfel, gama de motorizări este alcătuită în prezent din 5 unităţi TSI pe benzină şi 4 unităţi TDI diesel, care variază între 1.0 litri şi 2.0 litri, în timp ce puterea este între 86 CP şi 186 CP.

DE ACTUALITATE:  TOP 5: Accesorii utile pentru smartphone

Iată însă că lucrurile sunt pe punctul să se schimbe, întrucât constructorul ceh a confirmat că, pe parcursul acestui an, Octavia facelift va primi în gamă și noul motor pe benzină TSI Evo de 1.5 litri, care a debutat pe Volkswagen Golf 7 facelift. „Noul motor vine în a doua jumătate a acestui an”, a precizat Peik von Bestenbostel, șeful de comunicare al Skoda, pentru publicația Auto Express.

Oficialul nu a dezvăluit care vor fi specificațiile motorului în cazul lui Octavia facelift, însă știm deja că pe Golf 7 facelift unitatea oferă 150 de cai putere, 250 de Nm la 1500 de rotații și promite să consume doar 4.9 litri/100 de km. În plus, propulsorul este echipat în standard cu o funcție de dezactivare a cilindrilor.

DE ACTUALITATE:  Top 3 cele mai POPULARE huse pentru telefon si avantajele lor!

Pe de altă parte, von Bestenbostel a admis că Skoda analizează în continuare posibilitatea de a lansa o versiune electrică pentru modelul de oraș Citigo, cel care a primit un facelift cu numai o zi în urmă. „Până în 2025, 20-25% din vânzările noastre vor fi reprezentate de mașini electrificate. Dar asta ne lasă în continuare cu multe motoare tradiționale. Dacă vindem 2 milioane de mașini, vor fi 500.000 de mașini electrificate”, a adăugat el.

Skoda și-a planificat deja să lanseze primul model nou electric al mărcii cel târziu în 2021, iar acesta va fi bazat pe noua platforma MEB dezvoltată de Grupul Volkswagen.

DE ACTUALITATE:  Vanzarile de bunuri de folosinta indelungata au urcat la acelasi nivel ca in 2007, depasind 2.55 mil

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here