Se SCHIMBA vremea in Romania: Care e prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

0
715
Se SCHIMBA vremea in Romania Care e prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

PROGNOZA METEO PE DOUA SAPTAMANI: ANM a actualizat prognoza meteo pentru urmatoarele zece zile, pe regiuni georgrafice. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

MUNTENIA

Vremea va fi intr-un proces de incalzire pe parcursul primei saptamani, astfel ca spre sfarsitul acesteia se vor atinge valori medii ale maximelor de 13…17 grade si ale minimelor de 3…6 grade, temperaturi mult mai ridicate fata de mediile multianuale. In schimb, in perioada 26-28 februarie scaderea semnificativa a temperaturilor se va concretiza printr-un regim apropiat de cel normal pentru perioada din an, cu un ecart mediu al maximelor diurne de 5…9 grade si al minimelor de -4…0 grade. Pentru primele zile ale lunii martie sunt estimate temperaturi in crestere usoara si treptata. Precipitatiile, predominant sub forma de ploaie, vor fi de asteptat in jurul datei de 25 februarie.

BANAT

Vremea se va incalzi apreciabil la mijlocul primei saptamani, astfel ca valorile de temperatura se vor situa cu mult peste cele obisnuite in aceasta perioada din an, respectiv maxime de 10…15 grade si minime de 2…6 grade, in medie. Din data de 25 februarie, vremea va intra intr-un proces de racire, astfel ca, pana la sfarsitul lunii, regimul termic va fi unul apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 4…8 grade si minime preponderent negative. Pentru primele zile din martie este estimata o crestere usoara si treptata a temperaturilor. Precipitatii mai frecvente si local moderate cantitativ vor fi in data de 21 februarie cand vor predomina ploile, dar in special in perioada 24-25 februarie cand ploile se vor transforma in lapovita sau ninsoare. In celelalte zile din intervalul de referinta vor fi posibile ploi pe arii restranse.

DE ACTUALITATE:  Urmeaza cateva zile de ger in Romania. Judetul in care s-au inregistrat -26,4 grade Celsius vineri dimineata

TRANSILVANIA

Pana spre sfarsitul primei saptamani, vremea va fi in incalzire de la o zi la alta, astfel incat valorile nocturne vor deveni in general pozitive, iar maximele diurne vor ajunge, in medie, la 6…11 grade, cu mult peste ce ar fi normal in aceasta perioada din an. In schimb, in intervalul 25-28 februarie temperaturile vor scadea accentuat si vor fi maxime de 2…5 grade si minime de -8…-4 grade, mediat pe regiune, caracterizand un regim termic apropiat de cel normal pentru sfarsitul lunii februarie. Pentru primele zile de martie este estimata o crestere usoara si treptata a temperaturilor. Pe parcursul primei saptamani de prognoza precipitatiile (ploaie, lapovita si ninsoare) se vor semnala in fiecare zi, dar vor fi mai frecvente si moderate cantitativ in 21 si 25 februarie. Pentru cea de-a doua saptamana probabilitatea pentru precipitatii va diminua.

MOLDOVA

In intervalul 21-24 februarie vremea se incalzi apreciabil, valorile termice devenind mult mai ridicate decat cele climatologic specifice perioadei; astfel, vor fi maxime de 8…15 grade si minime de 2…5 grade, in medie regionala. Din 25 februarie, scaderea brusca a temperaturilor va determina un regim apropiat de cel normal pentru sfarsit de februarie, cu 2…7 grade ziua si -7…-3 grade noaptea. Pentru primele zile ale lunii martie este estimata o crestere usoara si treptata a temperaturilor. In prima saptamana vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita sau ninsoare aproape in fiecare zi, dar in general slabe si cu caracter local, exceptand data de 25 februarie cand se pot cumula cantitati de apa mai insemnate. Probabilitatea pentru precipitatii se mentine relativ ridicata si pe parcursul celei de-a doua saptamani.

DE ACTUALITATE:  PROGNOZA METEO BUCURESTI: Ninsori abundente in Capitala in urmatoarele ore. Strat de zapada de 15-30 cm

OLTENIA

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca temperaturile maxime vor ajunge la un ecart mediu de 13…17 grade, iar cele minime vor fi de 2…6 grade, mult mai ridicate decat mediile climatologic specifice perioadei. Din data de 26 februarie, valorile termice vor scadea accentuat si vor deveni in general apropiate de cele normale, cu 6…8 grade ziua si -3…0 grade noaptea. Pentru inceputul lunii martie este estimata o incalzire usoara si treptata a vremii. Precipitatii mai frecvente vor fi in jurul datei de 25 februarie, in restul intervalului fiind posibile doar ploi slabe, pe areale restranse.

DOBROGEA

Pe parcursul primei saptamani a intervalului de referinta, vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca temperaturile maxime vor ajunge la un ecart mediu de 12…16 grade, iar cele minime vor fi de 4…7 grade. Din data de 26 februarie, valorile termice vor scadea accentuat si vor deveni apropiate de mediile climatologic specifice perioadei, cu 5…7 grade ziua si -3…0 grade noaptea. Pentru inceputul lunii martie este estimata o incalzire usoara si treptata a vremii. Precipitatii mai frecvente vor fi in jurul datei de 25 februarie, in restul intervalului fiind posibile doar ploi slabe, pe areale restranse.

MARAMURES

In intervalul 21-24 februarie va avea loc un proces de incalzire a vremii, astfel incat, in medie, temperaturile maxime vor fi de 8…11 grade, iar cele minime intre 3 si 6 grade. Scaderea de temperatura ce va debuta in data de 25 februarie va fi semnificativa, situand valorile in jurul celor normale pentru sfarsitul lunii februarie, cu 4…6 grade ziua si -6 ..-3 grade noaptea, medie regionala. Pentru primele zile din martie sunt estimate temperaturi in crestere usoara si treptata, mai ales la valorile diurne. Pe parcursul primei saptamani de prognoza precipitatiile vor fi frecvente si local insemnate cantitativ, mai ales ninsori in 21 si 25 februarie si mixte in celelalte zile. Pentru cea de-a doua saptamana probabilitatea pentru precipitatii va diminua.

DE ACTUALITATE:  PROGNOZA METEO BUCURESTI. Vremea va deveni deosebit de calda, 18 grade in termometre

CRISANA

Valorile termice vor fi in crestere in primele zile, iar in intervalul 22 – 24 februarie vor fi cu mult peste media multianuala a perioadei, respectiv maxime, in medie regionala, de 10…13 grade si minime de 3…6 grade. In schimb, intre 25 si 28 februarie temperaturile vor scadea semnficativ si se vor situa in jurul celor normale, cu maxime de 3…7 grade si minime sub pragul de inghet. Pentru inceputul de martie este estimata din nou o incalzire usoara si treptata a vremii. Precipitatii pe arii extinse si moderate cantitativ vor fi in jurul datei de 21 februarie cand acestea vor fi mixte, dar mai ales in perioada 24-25 februarie cand vor fi ploi la inceput, apoi lapovita si ninsoare. In celelalte zile ale intervalului de referinta vor fi posibile ploi locale.

LA MUNTE

In intervalul 21-24 februarie vremea se incalzi, valorile devenind mai ridicate decat cele climatologic specifice perioadei; astfel, vor fi maxime de 0…6 grade si minime de -4…0 grade, in medie. Din 25 februarie, temperaturile vor scadea, determinand un regim apropiat de cel normal pentru sfarsit de februarie, cu -2…0 grade ziua si -10…-6 grade noaptea. Pentru primele zile ale lunii martie este estimata o crestere usoara si treptata a valorilor termice. In prima saptamana vor precipitatii in fiecare zi, predominant ninsori, care local si temporar pot fi mai consistente, dar si precipitatii mixte cu conditii de polei in intervalul 22-24 februarie. Pe parcursul celei de-a doua saptamani probabilitatea pentru precipitatii va fi mai redusa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here