SCANDAL mondial de PROPORTII: Mostenitorul imperiului Samsung a fost ARESTAT

0
376
vice presedinte samsung arestat

Mostenitorul gigantului sud-coreean Samsung a fost arestat vineri in cadrul unei anchete pentru coruptie si trafic de influenta care a dus la destituirea presedintei tarii, Park Geun-Hye, a anuntat justitia de la Seul, potrivit AFP.

„S-a dovedit ca este necesar sa il arestam (pe Lee Jae-Yong) in lumina unor noi acuzatii si a unor noi dovezi”, a informat intr-un comunicat un purtator de cuvant al tribunalului.

Vicepresedinte al Samsung Electronics si fiul al presedintelui grupului, Lee Jae-Yong, 48 de ani, este acuzat ca a oferit 43 miliarde de woni (35 milioane de euro) unei companii si mai multor fundatii infiintate de Choi Soon-sil, o veche prietena a presedintei Park Geun-hye, in schimbul sprijinul fondului public de pensii pentru un proiect controversat de fuziune a doua din filialele Samsung in 2015.

DE ACTUALITATE:  Cutremurele din ultimele sase luni au produs Italiei pagube de peste 23 de miliarde de euro

Lee Jae-Yong a fost incarcerat intr-un centru rezervat detentiei provizorii dupa ce a aparut joi in fata unei instante din Seul unde judecatorii au examinat cererea de arestare pe numele sau, anunta Agerpres.

El este adevaratul conducator al Samsung dupa criza cardiaca suferita de tatal sau in 2014. Arestarea lui Lee Jae-Yong reprezinta o lovitura grava data Samsung, cel mai mare producator mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie si televizoare cu ecran plat, deoarece poate luarea unor decizii strategice cu privire la investitii si achizitii.

DE ACTUALITATE:  Eurostat: Salariul minim pe economie din Romania este al doilea cel mai mic din UE, dupa Bulgaria

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here