S-a stabilit indemnizatia maxima pe care un parinte o poate primi pentru cresterea copilului!

0
338

Deputatii au dat marti vot favorabil proiectului de lege privind aprobarea OUG 55/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Prin actul normativ se stabileste un plafon maxim al cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului la nivelul de 8.500 de lei, luandu-se ca model cel mai mare cuantum aplicat in statele membre ale Uniunii Europene, cu mentinerea actualului mod de stabilire a dreptului, precum si a cuantumului minim al indemnizatiei de 85% din salariul minim brut pe tara garantat in plata, potrivit Agerpres.

DE ACTUALITATE:  PSD pregateste REVENIREA: solutiile care zguduie sistemul de justitie

S-au exprimat in favoarea proiectului 178 de deputati, 94 au votat impotriva, iar 8 s-au abtinut.

De asemenea, proiectul de act normativ reglementeaza data de la care se aplica prevederile propuse, respectiv incepand cu drepturile aferente lunii septembrie 2017, si se va aplica in cazul persoanelor aflate in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului si a celor al caror drept se stabileste ulterior.

Camera Deputatilor este decizionala in cazul acestui proiect de lege.

DE ACTUALITATE:  Camelia Bogdan a iesit de la Parchetul General: Ce a anuntat judecatoarea suspendata de CSM

Pana la aplicarea ordonantei, indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului si nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata.

Sursa:http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/indemnizatia-pentru-cresterea-copiilor-va-avea-un-plafon-maxim-deputatii-au-votat-favorabil-832429

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here