Robotii ar putea inlocui aproape 250.000 de angajati din sectorul public in urmatorii 15 ani

0
408
roboti in sectorul public

Robotii si computerele ar putea inlocui aproape 250.000 de angajati din sectorul public in urmatorii 15 ani, imbunatatind eficienta si economisind miliarde de lire sterline, potrivit unui raport citat de The Independent.

Potrivit grupului de reflectie The Reform, folosirea site-urilor web si a aplicatiilor bot de inteligenta artificiala ar elimina necesitatea prezentei celor 130.000 de administratori ai companiei Whitehall, specialista in recrutare, pana in 2030, economisind 2,6 miliarde de lire sterline (3 miliarde de euro).

DE ACTUALITATE:  Leul S-A PRABUSIT: Cursul anuntat de BNR

Alte 90.000 de posturi administrative ale serviciului sanatatii si 24.000 de medici generalisti ar putea fi de asemenea inlocuiti, intr-un mod similar.

Chiar si slujbe asociate in mod normal cu functionari umani ar putea putea cadea victime progresului robotilor, ce ar putea inlocui pana la 30% din activitatile de pregatire sanitara medie, precum colectarea informatiilor, administrarea medicamentatiei non-intravenoase, adecvate automatizarii.

Doctorii nu vor fi nici ei imuni automatizarii, computerele fiind deja mai eficiente la punerea unor diagnosticuri precum cancerul de plamani, in timp ce robotii surclaseaza chirurgii umani in procedurile de rutina.

DE ACTUALITATE:  Cum si-au motivat romanii veniturile mai mici la ANAF

Raportul subliniaza de asemenea scopul cresterii automatizarii prin dronele ce monitorizeaza multimile, tehnologia de recunoastere faciala, desi recunoaste ingrijorarile in privinta stocarii imaginilor oamenilor.

Raportul demonstreaza faptul ca serviciile publice ar trebui sa devina mai flexibile prin imbratisarea unei economii, in care angajatii se intretin dintr-o varietate de slujbe flexibile, obtinute pe platforme online.

Asemenea platforme de „munca contingenta” ar fi potrivita spitalelor si scolilor ca o alternativa la modelele traditioanel ale agentiilor de munca, precum si organizatiilor ce experimenteaza diferente sezonale cu valori maxime.

DE ACTUALITATE:  Grecia, primul loc in topul tarilor din zona euro unde oamenii lucreaza mai putin decat isi doresc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here