Regulamentul Camerei Deputatilor a fost MODIFICAT! Opotizia nu isi mai poate sustine propunerile!

0
732

Prin votul majoritatii la putere, plenul Camerei Deputatilor a aprobat (cu 176 voturi „pentru”, 88 voturi „impotriva”) modificarea Regulamentului propriu in sensul schimbarii ordinii in care se supun la vot amendamentele admise si respinse. Ca urmare a acestei modificari, opozitia nu-si va mai putea sustine in plen propunerile. Noile reguli se aplica, daca hotararea va fi publicata rapid in Monitorul Oficial, chiar de astazi, inclusiv la dezbaterile si votul asupra ultimelor doua legi din pachetul legilor Justitiei, Legea privind organizarea judiciara si Legea privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii.

ACTUALIZARE 13.15. Hotararea de modificare a Camerei Deputatilor a si fost publicata in Monitorul Oficial. Ca atare, dezbaterile si votul asupra celorlalte proiecte inscrise pe ordinea de zi se vor desfasura dupa noile reguli.

DE ACTUALITATE:  Catalin Ivan, dupa eliminarea din PSD: 'Sunt membru al partidului!' Mesaj pentru Dragnea

ACTUALIZARE 12.03:De acum inainte tot ce inseamna pozitie fireasca a opozitiei va fi imposibila in Camera Deputatilor. Votul de astazi al majoritatii nocive PSD-ALDE-UDMR pune capat unei democratii in institutia care reprezinta baza dezbaterii si exprimarii libere. Ati intrat cu buldozerul peste drepturi fundamentele (…) Sa va fie rusine!”, a declarat deputatul PNL Raluca Turcan dupa exprimarea votului.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea explica, de la tribuna, ordinea in care se vor vota de acum inainte amendamentele din rapoartele intocmite de comisii. Opozitia fluiera in sala „Puteti sa va exprimati si sa votati ca deputatii, nu ca huliganii!”, a incheiat Nicolicea.

Propunerea votata de plen a fost formulata de deputatul PSD Eugen Nicolicea, dar este identica, in esenta, celei inaintate zilele trecute de deputatul PSD Florin Iordache.

Cum propunerea lui Iordache a primit raport negativ in Comisia de regulament, ca urmare a votului „impotriva” exprimat de deputatul UDMR Marton Arpad, puterea a recurs la un artificiu: a scos din sertare un proiect mai vechi de modificare a Regulamentului Camerei, pe care l-a amendat astfel incat sa rezulte forma dorita. Pentru ca aceasta propunere sa primeasca aviz pozitiv a fost convocata de urgenta, miercuri dimineata, Comisia de regulament, care a adoptat, cu 4 voturi „pentru” si 3 voturi ”impotriva”, un raport de admitere.

DE ACTUALITATE:  Sorin Grindeanu anunta schimbari masive: 'Trebuie sa iesim din IPOCRIZIE'

Dupa ce timpul de dezbatere aprobat a fost epuizat, dezbaterea se incheie si presedintele de sedinta supune votului amendamentele cuprinse in raportul comisiei, in urmatoarea ordine: in primul rand, se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Daca niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, in ordinea inscrisa in acesta. Daca unul dintre amendamente a fost acceptat de majoritatea deputatilor prezenti, celelalte amendamente se considera respinse. Daca niciunul din amendamentele din raport nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se considera adoptata forma initiala”, se arata in amendamentul adoptat de comisia de regulament la propunerea deputatului PSD Eugen Nicolicea.

DE ACTUALITATE:  Respingerea OUG 13 si aprobarea OUG 14 au fost promulgate de presedintele Klaus Iohannis

Ca urmare a adoptarii acestei propuneri, timpii de dezbatere a unui act normativ in plenul Camerei vor fi redusi semnificativ, deoarece opozitia nu va mai avea posibilitatea sa-si sustina in plen amendamentele respinse in comisii.

Sursa: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/regulamentul-camerei-modificat-opozitia-impiedicata-sa-si-mai-sustina-propunerile-844737

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here