RASTURNARE DE SITUATIE in cazul lui Liviu Dragnea: Anuntul facut de avocata sefului PSD

0
756
liviu dragnea psd

Un complet de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins luni contestatia la executare depusa de presedintele PSD, Liviu Dragnea, impotriva condamnarii la doi ani inchisoare cu suspendare primite in dosarul „Referendumul”. Decizia este definitiva.

Numai ca Dragnea nu se lasa si se adreseaza la Curtea de Justitie a UE. Anuntul a fost facut de Maria Vasii, avocata lui Dragnea. In plus, Dragnea va deschide un proces si la CEDO. Astfel, se pare ca decizia ICCJ e un ajutor pentru liderul social-democrat, care nu s-ar fi putut adresa instantei europene daca Inalta Curte i-ar fi pus la dispozitie informatiile cerute.

maria vasii”Judecata noastra a fost lipsita de continut. Curtea de la Luxembrug va judeca dosarul pentru a avea parte de un proces corect. Nu am avut acces la probe. Pentru a se judeca aceasta contestatie, erau obligati sa ni se permita la informatiile relevante: cine a redactatat hotararea si care a fost situatia Liviei Stanciu si Grindea, care s-au pensionat si nu puteau participa la redactarea hotararii. Vom aplica si la CEDO si judecatorii vor examina daca aceasta hotarare e legala.”, a spus Maria Vasii, avocata lui Liviu Dragnea, la Antena 3.

DE ACTUALITATE:  Legile justitiei: PNL cere Curtii Constitutionale sa sesizeze Comisia de la Venetia

Liviu Dragnea a demarat, in luna februarie, o actiune de redeschidere a procesului ‘Referendumul’, prin depunerea in instanta a unei contestatii la executare, o cerere extraordinara de atac.

Avocatii acestuia au cerut in instanta anularea deciziei din dosarul „Referendumul”, pe motiv ca doua judecatoare din complet, printre care si Livia Stanciu, s-au pensionat inainte de redactarea motivarii, iar in locul lor a semnat altcineva. De asemenea, ei au reclamat faptul ca a fost depasit termenul de 30 de zile pentru redactarea motivarii in acest dosar.

dragnea

„Avocatii spun, studiind Codul penal si de procedura penala, care nu este deloc ambiguu, ca practic eu nu am hotararea de condamnare. Hotararea de condamnare a unui cetatean roman trebuie sa contina trei elemente – partea introductiva, dispozitivul (acel anunt) si expunerea care cuprinde de fapt toata motivarea. Eu, dupa aproape 10 luni de zile, nu am aceasta motivare – asta inseamna ca hotararea nu este completa. De asemenea, nici nu mai pot avea niciodata, pentru ca legislatia este foarte clara, motivarea este obligatie legala (…) si trebuie data la toate hotararile in 30 de zile. Au trecut aproape 10 luni. Trebuie semnata si asumata si compusa de catre toti membrii completului. Doamna fosta presedinta a Curtii Supreme, Livia Stanciu, la doua luni dupa ce a fost adoptata aceasta sentinta, s-a pensionat si a mers la Curtea Constitutionala. Exista o prevedere legala, care e si acum in vigoare, care spunea ca orice judecator care iese din sistem are obligatia sa-si incheie toate motivarile. Nu s-a intamplat la aceasta ora, nu mai poate semna aceasta motivare”, declara pe 2 februarie Liviu Dragnea.

DE ACTUALITATE:  SOLUTIA de compromis: Ce au discutat liderii PSD despre Grindeanu

Peste numai cateva zile de la aceasta declaratie, pe 8 februarie, ICCJ publica motivarea in dosarul „Referendumul”.

In luna aprilie 2016, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Inalta Curte la doi ani de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de patru ani, in dosarul „Referendumul”.

Potrivit DNA, in calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte formatiunea pe care o reprezenta, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

DE ACTUALITATE:  Finlanda. Legea privind casatoriile gay ramane in picioare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here