Printul mostenitor al Arabiei Saudite a fost decorat de CIA

0
563
medalia george tenet

Agentia Centrala de Informatii a Statelor Unite (CIA) i-a decernat o medalie printului mostenitor al Arabiei Saudite, a anuntat duminica agentia de presa oficiala SPA, preluata de France Presse.

In cadrul unei ceremonii desfasurate la sfarsitul saptamanii trecute la Riad, in timpul primului sau turneu in strainatate, noul sef al CIA, Mike Pompeo, l-a decorat pe printul Mohammed ben Nayef cu Medalia George Tenet – numele directorului CIA din 1996 pana in 2004 – ca o recunoastere a „muncii excelente in domeniul informatiilor si al luptei impotriva terorismului”.

DE ACTUALITATE:  SCANDAL in USR: Clotilde Armand, la un pas sa fie mazilita

Printul Mohammed, in varsta de 57 de ani, este ministru de interne din 2012, iar anterior, ca viceministru, a condus lupta impotriva Al-Qaida, dupa o serie de atacuri comise de aceasta organizatie terorista in Arabia Saudita intre 2003 si 2007. In 2009, mostenitorul tronului a scapat cu rani usoare in urma unui atentat sinucigas.Mohammed ben Nayef

Potrivit SPA, printul l-a asigurat pe Pompeo ca intre Riad si Washington nu va interveni niciun obstacol dupa instalarea la Casa Alba a presedintelui Donald Trump. Relatiile intre Arabia Saudita si SUA s-au racit in timpul mandatelor presedintelui Barack Obama, caruia sauditii i-au reprosat prudenta in Siria si politica apreciata ca favorabila Iranului, noteaza AFP.

DE ACTUALITATE:  Turcia bombardeaza violent Siria: 24 de civili au murit

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here