Presedintele Klaus Iohannis, raspuns pentru protestatarii de la Cotroceni: „Nu voi demisiona!”

0
425
proteste piata victoriei

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca nu va demisiona, insa „recunoaste” dreptul de a protesta al oamenilor care ii cer plecarea din functie.

„Oamenii au tot dreptul sa protesteze si, pentru a arata ca eu recunosc acest drept, am iesit si am incercat un dialog cu protestatarii. A fost un pic dificil din cauza zgomotului, dar am inteles mesajul lor. Nu voi demisiona, dar ei, sigur, au dreptul sa-si spuna nemultumirea”, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

DE ACTUALITATE:  INFRANGERE pentru Statul Islamic: Ultimul bastion a cedat in fata rebelilor sirieni

Seful statului a vorbit si despre protestele din Piata Victoriei

„Oamenii sunt in continuare nemultumiti. Si-au pierdut increderea in guvern, si-au pierdut increderea in PSD si acest lucru il spun foarte clar in Piata. Iar cine are urechi, sa auda”, a declarat presedintele.

In acest context, presedintele a fost intrebat daca considera ca este nevoie si de alte demisii din guvern.

„Oamenii care protesteaza spun ce isi doresc ei. Politicienii ar face bine sa asculte si traga niste concluzii”, a spus Ioannis, care totodata a explicat ca nu este cazul sa organizeze consultari la Palatul Cotroceni pe tema problemelor legate de justitie.klaus iohannis

DE ACTUALITATE:  ALERTA - Descindere DNA la Spitalul Judetean de Urgenta din Deva. Ce cauta procurorii

„Deocamdata, cum se spune mai popular, mingea este la coalitia de guvernare. (…) Rezolvarea trebuie sa fie cautata si gasita de cei care au creat problema. Problema a fost creata prin felul in care Guvernul a incercat sa legifereze in domeniul Justitiei, un demers care, evident, a fost sustinut de PSD, si atunci tot PSD trebuie sa vina cu solutiile”, a mai spus presedintele.

„Lucrurile trebuie rezolvate si eu cred ca Ordonanta 14 nu va fi problematica. Din luarile de pozitie publice, am inteles ca toata lumea vrea sa o aprobe si sa se termine discutia pe acea nefericita Ordonanta 13. (…) Cu siguranta, juristii din Parlament vor gasi solutiile cele mai potrivite. Este o chestiune de tehnica legislativa”, a conchis Iohannis.

DE ACTUALITATE:  Florin Iordache a demisionat, joi, din functia de ministru al Justitiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here