Pasajul Domnesti, gata in doi ani! Asta promite CNAIR, dupa ce a semnat contractul pentru constructia acestuia

0
637
Pasajul Domnesti, gata in doi ani! Asta promite CNAIR, dupa ce a semnat contractul pentru constructia acestuia

Pasajul Domnesti, gata in doi ani! Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunta ca a fost semnat contractul pentru constructia pasajului Domnesti.
De asemenea, a fost inaintata catre Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP), spre validare si urmeaza sa fie postata pe sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) documentatia privind proiectarea si executia pasajului Mogosoaia.

CNAIR a semnat cu Asocierea Straco – Grup – Comnord – Specialist Consulting contractul pentru constructia pasajului Domnesti, in suma de 91,552 milioane lei, fara TVA, termenul de finalizare fiind 2019, potrivit unui comunicat remis, miercuri, Agerpres.

Proiectarea si executia pasajului suprateran pe DJ 602, Centura Bucuresti – Domnesti va dura trei luni, iar constructia propriu-zisa a acestuia va fi de 24 de luni. Garantia de buna executie a acestui pasaj va fi de 24 de luni.

DE ACTUALITATE:  Primaria Capitalei, masura pentru combaterea raspandirii cazurilor de gripa aviara

Configurat sub forma de sens giratoriu, pasajul va fi construit la intersectia dintre strada Prelungirea Ghencea – DJ602 si Centura Bucuresti si are ca principal scop fluidizarea traficului rutier in zona.

„Se estimeaza ca ordinul de incepere al lucrarilor pentru acest pasaj, cu o lungime de 374 de metri, va fi emis in toamna acestui an”, mentioneaza CNAIR.

Conform comunicatului, lucrarile de arta prevazute in proiect sunt grupate in trei mari categorii: pasaj suprateran peste Centura rutiera a municipiului Bucuresti si CF pe strada Prelungirea Ghencea si DJ 602; pasaje pe soseaua de centura pe bretele de urcare/coborare la intersectia giratorie denivelata; intersectie giratorie denivelata propriu-zisa.

DE ACTUALITATE:  Top 6 lucruri pe care le poti repara si refolosi!

„Prin realizarea acestei lucrari se urmareste: sporirea capacitatii de circulatie, prin marirea fluentei traficului, decongestionarea traficului din intersectia dintre Centura Bucuresti si DJ 602, fluidizarea circulatiei pe soseaua de centura (legatura mai rapida intre autostrada A1 si autostrada A2, luandu-se in considerare si lucrarile de extindere la 4 benzi de circulatie a soselei de centura), marirea confortului participantilor la trafic, marirea sigurantei circulatiei, reducerea numarului de accidente, imbunatatirea mediului inconjurator din localitati prin reducerea noxelor si a poluarii sonore”, se precizeaza in comunicat.

DE ACTUALITATE:  Arafat sare in AJUTORUL autoritatilor maghiare: 'O parte din victime ar putea fi aduse in Romania

Sunt prevazute si doua drumuri colectoare pentru accesul riveranilor, unul fiind amplasat de o parte si de alta a rampei dinspre Bucuresti a pasajului de pe Prelungirea Ghencea — DJ 602 si altul la rampa dinspre Domnesti. Accesul in aceste doua drumuri se face pe baza unor intersectii giratorii amplasate la baza rampelor.

In vederea traversarii pietonale a caii ferate s-au prevazut de o parte si de alta a soselei de centura doua scari metalice identice, cu o inaltime totala de 10 metri. Pozitionarea acestor scari este sub pasajul de pe Prelungirea Ghencea si DJ 602, iar la partea superioara sunt amplasate in consola, facilitand astfel accesul pietonilor in trotuarul prevazut pe pasaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here