Nu vom mai fi dependenti de Rusia. Descoperire de MILIARDE in Marea Neagra

0
384

Compania Black Sea Oil and Gas (BSOG) a descoperit in Marea Neagra romaneasca intre 10 si 20 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, a declarat, pentru AGERPRES, Mark Beacom, directorul general al companiei. Acesta estimeaza ca proiectul va produce aproximativ 10% din consumul Romaniei timp de cinci ani.

gaze naturale marea neagra„In prezent, Proiectul de Dezvoltare Gaze Midia din sectorul romanesc al Marii Negre se afla in faza de pregatire in vederea aprobarii. Daca BSOG obtine aprobarea la sfarsitul anului 2017, atunci, dupa finalizarea lucrarilor de constructii estimate sa dureze doi ani, punerea in productie a zacamintelor se va realiza in anul 2019”, a completat Beacom.

DE ACTUALITATE:  Investitorii straini ocolesc ROMANIA, dupa devalorizarea monedei nationale!

El a mai spus ca rezervele totale de gaze depind de rezultatele forajelor viitoare, care s-ar putea putea adauga la resursele deja identificate la zacamintele Ana si Doina, iar in total ar putea varia intre 10 miliarde si 20 miliarde metri cubi.

Beacom a subliniat insa ca realizarea proiectului depinde de actiunile Guvernului si ale Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here