Legile justitiei: PNL cere Curtii Constitutionale sa sesizeze Comisia de la Venetia

0
647
legile-justitiei

Parlamentarii PNL au inaintat, marti, o scrisoare presedintelui CCR, Valer Dorneanu, solicitandu-i sa ceara punctul de vedere al Comisiei de la Venetia, inainte de a se pronunta asupra sesizarilor primite cu privire la modificarile aduse legilor justitiei.

Iata o parte din comunicatul PNL:

Obiectul scrisorii priveste modificarile aduse la Legile Justitiei, contestate de PNL la Curtea Constitutionala, fata de care instanta de contencios nu s-a pronuntat pana la acest moment. In acest sens, PNL solicita CCR sesizarea Comisiei de la Venetia inainte de a se pronunta asupra sesisarilor primite, in acord cu solicitarea exprimata recent de secretarul general al Comisiei, Thorbjørn Jagland”, se arata intr-un comunicat al PNL.
Liberalii precizeaza ca si Inalta Curte de Casatie si Justitie a invocat temeiuri de neconstitutionalitate care in opinia sa ar trebui sa duca la respingerea acestor modificari. mai mult, liberalii mentioneaza si ca procedura privind intrarea in vigoare a legilor rezerva dreptul Presedintelui Romaniei de a face propria analiza si de a initia o noua contestare a acestora la Curtea Constitutionala daca vor fi identificate noi temeiuri de neconstitutionalitate.

DE ACTUALITATE:  ULTIMA ORA: Patru noi ministri, VOTATI de conducerea PSD


PNL sustine in scrisoarea transmisa presedintelui CCR ca modificarile legislative aduse legilor justitiei sunt „un atac direct la principiul separatiei si echilibrului puterilor in stat, realizat printr-o incalcare flagranta a principiului colaborarii loiale intre autoritatile statului si prin nesocotirea procedurilor parlamentare de adoptare a legilor”.

Sursa:http://adevarul.ro/news/politica/pnl-cere-curtii-constitutionale-sesizeze-comisia-venetia-legile-justitiei-atac-separatia-puterilor-1_5a54aeffdf52022f7555557c/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here