Grecia, primul loc in topul tarilor din zona euro unde oamenii lucreaza mai putin decat isi doresc

0
386
grecia munca euro

Grecia ocupa primul loc in clasamentul tarilor din zona euro unde oamenii lucreaza mai putine ore decat isi doresc, neavand un program de munca cu norma intreaga sau un loc de munca, potrivit datelor din al treilea trimestru din 2016 ale Eurostat, citate de Bloomberg.

Aproape 31% din forta de munca actuala si potentiala din Grecia nu are un program de munca cu norma intreaga sau nu lucreaza deloc, scrie Bloomberg.

DE ACTUALITATE:  Amenzi usturatoare pentru comerciantii care vand in pierdere

Forta de munca din Grecia intra in categoria U-6, a celor care lucreaza mai putin decat isi doresc, categorie care ii include pe cei care nu au loc de munca, pe cei care lucreaza cu jumatate de norma din motive economice si pe cei dispusi sa munceasca, dar nu cauta in mod activ un loc de munca.

Grecia este urmata in clasament de Spania, Italia si Cipru.

La polul opus, putin peste 9% din germani intra in categoria celor care lucreaza mai putin decat isi doresc, acesta fiind cel mai bun rezultat dintre cele inregistrate de cele 19 tari din zona euro, unul apropiat de cel din Statele Unite.

DE ACTUALITATE:  Efectele negative ale cresterii salariului minim. Oameni trimisi in somaj si firme care se inchid sau se muta in strainatate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here