Folosesti telefonul sau tableta inainte de culcare? Iata la ce pericole te expui

0
612
folosirea tabletei in pat consecinte

Te pui in pat, te convingi ca o sa te culci, si totusi iei telefonul in mana sa mai verifici ultimele noutati de pe Facebook, sa mai arunci cu cateva „inimioare” pe Instagram si poate sa mai raspunzi la cateva mesaje pe Whatsapp. Toti facem asta, de cele mai multe ori in mod involuntar.

Desi pare un obicei nevinovat, care nu ne poate face rau, utilizarea telefonului, tabletei sau oricarui dispozitiv electronic inainte de culcare, in mod regulat, poate avea un efect nociv asupra sanatatii noastre. Un nou studiu realizat de GigaOm demonstreaza ca lumina albastra emenata de ecranul telefonului ne poate afecta somnul si chiar sanatatea.

DE ACTUALITATE:  Pleci la drum lung? Cum iti pregatesti automobilul pentru o calatorie fara peripetii

Nu este o noutate faptul ca lumina albastra, adica lumina artificiala generata de ecranele electronicelor, afecteaza modul in care corpul nostru produce melatonina. Acest hormon are un rol important in reglarea „ceasului biologic” al fiecarei persoane. Glanda pineala este extrem de sensibila la lumina, iar cateva cercetari recente au aratat ca aceasta secreta cantitatea necesara de melatonina doar in conditii de bezna totala.

Cu doar cateva luni in urma, American Chemical Society a publicat un videoclip care prezenta cum expunerea la lumina albastra pacaleste corpul facandu-l sa creada ca este dimineata, iar asta ne afecteaza ritmul cardiac si ne face sa adormim mult mai greu.

DE ACTUALITATE:  Aplicatia unui fizician suedez inlocuieste pilula contraceptiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here