Donald Trump, intalnire cu liderii NATO in Europa. Ce a vorbit la telefon cu secretarul general al blocului militar

0
341
trump

Presedintele Donald Trump a avut o discutie telefonica cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, si a acceptat propunerea de a se intalni in luna mai cu liderii blocului militar in Europa.Imagini pentru trump

De asemenea, cei doi lideri au atins in timpul discutiei inclusiv tema crizei din estul Ucrainei, scrie Reuters, preluata de News.ro.

Miliardarul republican are o relatie ceva mai complicata cu blocul militar, dupa ce a promis in timpul campaniei electorale ca va taia finantarea americana destinata apararii altor aliati si ia in calcul sa nu respecte articolul 5 al Tratatului NATO.

DE ACTUALITATE:  Putin e cu ochii pe Romania: Melescanu se intalneste cu ambasadorul Rusiei

Aceste propuneri controversate iau distanta de politica dusa de presedintii precedenti si au atras pozitii critice atat din partea democratilor, cat si a republicanilor, in vreme ce aliatii europeni si-au exprimat teama ca singurul care va avea de castigat de pe urma unei asemenea politici ar putea sa fie presedintele rus Vladimir Putin.

Casa Alba a anuntat printr-un comunicat ca Donald Trump si Jens Stoltenberg ”au discutat inclusiv despre cum pot fi incurajati aliatii pentru a-si atinge promisiunile de finantare a Apararii”.

DE ACTUALITATE:  Angela Merkel exclude impunerea în Germania a unui număr-limită de refugiaţi

”Presedintele Trump a acceptat sa participe in luna mai la o intalnire a liderilor NATO in Europa”.

De asemenea, cei doi ai discutat inclusiv despre o ”potentiala solutie pasnica pentru conflictul de la granita ucraineana”, dupa ce in ultima saptamana au reizbucnit ostilitatile dintre fortele guvernamentale si insurgenta pro-rusa din Donbas.Imagini pentru trump

Peste 40 de persoane si-au pierdut viata doar in ultima saptamana, in vreme ce aproximativ 10.000 de militari si civili au murit in ultimii doi ani si jumatate de lupte in estul Ucrainei.

DE ACTUALITATE:  Advertisment oficial dat de Donald Trump catre regimul islamist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here