Cum si-au motivat romanii veniturile mai mici la ANAF

0
652
Cum si-au motivat romanii veniturile mai mici la ANAF

Mai multi romani le-au povestit celor de la ANAF veniturile de 30 de ori mai mici decat banii pe care ii aveau in realitate in conturi, au fost stransi la saltea sau chiar ascunsi in pamant.

Asta au descoperit inspectorii ANAF dupa ce au controlat peste 50 de contribuabili suspectati de evaziune fiscala. „Unii au declarat ca au gasit banii in curte cand au facut sapaturi”, anunta seful ANAF, care sta cu ochii pe unii romani.

DE ACTUALITATE:  Top 5 joburi pentru femei care aduc independenta financiara

Romanii verificati de ANAF au gasit explicatii dintre cele mai ciudate pentru cele 120 de milioane de lei pe care nu i-au declarat, potrivit Stirileprotv.ro.

De exemplu, unii au spus ca i-au gasit, pur si simplu, in casa. Altii, ca au vrut sa sape in gradina si au avut o surpriza. Nu putini au fost si cei care le-au explicat inspectorilor ca au adunat banii la saltea sau ca i-au primit de la „binefacatori”, sub forma de imprumut, care insa n-a mai fost returnat.

DE ACTUALITATE:  PREMIERA in justitie: Banca si clientul pot imparti povara cresterii ratelor

Fiscul tine secret numele celor care sunt verificati, dar da cateva indicii – este vorba despre oameni de afaceri care au firme, de exemplu, in domeniul constructiilor sau al comertului cu bauturi alcoolice. Indiferent de zona de activitate, un lucru ii uneste: sunt patroni bogati, cu masini si case de lux, dar cu firme sarace, cu pierderi an de an.

„Nu au un contract de munca ce poate fi urmarit, ci participa la diverse evenimente, obtin acolo venituri pe baza acelor participari …artisti, sportivi, entertaineri.”, a declarat Eugen Serban, director ANAF.

DE ACTUALITATE:  Eurostat: Salariul minim pe economie din Romania este al doilea cel mai mic din UE, dupa Bulgaria

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here