Cum sa ridici de la zero casa visurilor tale

0
547

Una dintre deciziile majore din viata fiecarui om este aceea de a-si construi o casa frumoasa. Pentru ca traiul in Romania de astazi este destul de greu, putini permitandu-si o locuinta dupa gustul propriu, imediat dupa casatorie sau dupa terminarea facultatii, varsta la care romanii reusesc sa-si indeplineasca aceasta dorinta este destul de inaintata, aproximativ in jur de 40-50 de ani. Din acest motiv, fiecare isi doreste ca locuinta visurilor sale sa arate perfect si sa nu coste foarte mult. 

Nimeni nu construieste in fiecare zi o astfel de cladire, asa ca planurile vor fi amanuntite, bine puse la punct, in asa fel incat totul sa decurga ca la carte. Devine important ca un viitor proprietar de casa sa faca cele mai bune alegeri. Desi tentatia va fi extrem de mare sa isi construiasca locuinta cu ajutorul rudelor sau vecinilor si sa nu apeleze la o firma specializata, totusi ar fi mai bine pentru el sa se razgandeasca si sa inteleaga care sunt avantajele oferite de o firma de constructii.

Iata cateva sfaturi utile in acest sens:

  1. Inainte de a ridica locuinta este bine sa se stabileasca bugetul pentru ca banii sunt cei care dicteaza totul pana la urma, fara ei putini reusind sa isi indeplineasca exact toate dorintele legate de acest aspect. Pe langa banii pe care ii va strange intr-un cont special, viitorul beneficiar va fi nevoit uneori sa faca si un imprumut la o banca pentru a plati mesterii si materialele de lucru. Acest credit trebuie facut inainte ca lucrarile propriu-zise sa inceapa.
DE ACTUALITATE:  3 metode prin care ojele pot deveni un obiect decorativ

  1. Proiectarea si construirea casei trebuie realizate de specialisti pentru ca rezultatele sa fie unele pe masura investitiei. Daca te afli printre cei interesati, poti sa vezi site-ul https://g500.ro/case-la-gri-preturi/ caci poti descoperi detalii care iti pot veni in ajutor. Un om inteligent, care tine la banii lui, trebuie sa inteleaga nevoia de a avea alaturi un partener care sa-i ofere experienta si cunostintele in acest proiect, sa-i garanteze manopera si calitatea materialelor si sa respecte pretul pe care l-au stabilit prin contract. 

  1. Obligatoriu este, inainte de a incepe ridicarea cladirii, sa se depuna la primarie dosarul pentru certificatul de urbanism. Actele necesare pot fi diferite de la o zona la alta, dar nu e deloc dificil acest proces, caci acestea pot fi usor de obtinut. Eliberarea acestui certificat va dura in jur de 30 de zile, apoi va fi nevoie de alte avize, de proiectul casei, de autorizatia de constructie (o asteptare de inca 30 de zile).
DE ACTUALITATE:  DIETA cu RODIE: Scaderea in greutate si intarirea sistemului imunitar, la un loc

  1. Amenajarea santierului pe care va lucra echipa (de multe ori, se intampla ca firma de constructie angajata sa isi rezolve singura aceasta nevoie) va tine cont de existenta unui spatiu ce va adaposti unelte si materiale, precum si o toaleta ecologica ce va servi angajatilor de pe santier. De asemenea, se va securiza perimetrul pentru a evita posibile accidente si se va asigura accesul la energia electrica si la apa curenta.

  1. Multi isi doresc sa aiba posibilitatea de a-si personaliza casa, alegand singuri materialele de finisaje. In acest sens, constructorii de case precum G500 reusesc sa ofere prin pachetele lor tot ceea ce isi poate dori o persoana aflata in cautarea unui sprijin de nadejde.

  1. Daca este nevoie de unele modificari, realizate din mers (cineva din familie vrea sa adauge un beci sau un garaj) atunci e bine de stiut faptul ca orice modificare in timpul construirii costa foarte mult sau, uneori, nu poate fi realizata, asa ca ar fi bine ca totul sa fie foarte bine planificat de la inceput. Acest lucru ar duce la aparitia stresului, nervilor, a problemelor financiare si la criza de timp, astfel incat ar trebui evitate din start.
DE ACTUALITATE:  3 sfaturi de FRUMUSETE de care tin cont si vedetele de la Hollywood

  1. Cand face planul pentru construirea casei de vis, o persoana trebuie sa se gandeasca bine si la urmatoarele aspecte: sistemul de incalzire, ventilatie si aer conditionat, stabilirea eficienta a suprafetei camerelor, pozitionarea si marimea ferestrelor, materialul din care va fi construit acoperisul cladirii etc.

In concluzie, construirea unui camin adevarat poate fi considerata cea mai mare investitie a unei persoane de-a lungul vietii sale, dar cu ajutorul unor profesionisti totul poate parea floare la ureche: ideile pot fi usor puse in aplicare, timpul destinat va fi cel stabilit prin contract, constructia va avea termen de garantie mult mai mare, iar astfel, visul poate deveni o realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here