Cum alegi camerele video de supraveghere pentru un sistem de siguranta sporit?

0
593
camere de supraveghere video

In momentul de fata exista pe piata o gama mare de camere de supraveghere, iar un client neavizat, care nu a mai avut contact cu acest domeniu se poate considera depasit de situatie atunci cand vine vorba de a alege un produs pentru siguranta sa. De aceea, am discutat cu reprezentantii unor magazine ce comercializeaza astfel de produse si dorim sa iti prezentam sugestiile si sfaturile lor.

8 criterii de alegere ale camerelor de supraveghere

  • Rezolutia imaginii

Acest criteriu face referire la claritatea imaginii inregistrate. Cu cat rezolutia este mai mare, cu atat imaginea va fi mai clara si detaliile mai vizibile. Totusi, camerele de 2 MP cu o rezolutie HD de 1280×1080 px sunt destul de solicitate, asigurand protectia pe o raza de aproximativ 15 m.

  • Inregistrarea pe timp de noapte

Avand in vedere ca majoritatea furturilor sau a vandalizarilor se intampla pe timp de noapte, este important sa alegi o camera cu vizibilitate in timpul acesteia. Daca fixezi camera intr-o zona luminata artificial, atunci nu trebuie sa te uiti dupa alte caracteristici tehnice, dar daca aceasta va fi ascunsa, atunci trebuie sa te orientezi catre o camera cu infrarosu (IR). Imaginea rezultata in urma activarii iluminatorului IR si a functionarii senzorului de imagine a camerei va fi una clara, pe care se va observa miscarea si posibilii intrusi.

  • Distanta focala a lentilei
DE ACTUALITATE:  Reamenajarea unei case la curte

Aceasta se refera la cat din campul de vizualizare este inregistrat de camera. In functie de acest criteriu, camerele pot fi cu distanta focala fixa sau cu distanta focala variabila.

  • Unghiul de vizibilitate al camerei

Acesta se refera la latimea imaginii inregistrate. Astfel iti poti da seama de cate camere ai nevoie pentru a proteja intreaga suprafata. Existenta unghiurilor moarte reprezinta o vulnerabilitate de care infractorii pot profita.

  • Posibilitatea camerei de a se misca

camere supraveghere exterior

Tot in ceea ce priveste suprafata acoperita este vorba si atunci cand vorbim de miscarile unei camere video de supraveghere. Camerele pan-tilt-zoom (PTZ) sunt cele mobile, care pot filma panoramic (pan), care se pot inclina (tilt) sau care pot focaliza imaginea in zona cu miscare (zoom).

  • Microfon pentru inregistrarea sunetelor

Pretul unei camere de supraveghere este influentat si de posibilitatea acesteia de a inregistra sau de a emite sunete. Cele care au aceste specificatii tehnice pot transmite sunetele mai departe, astfel incat imaginile informatiile care ajung la tine sa fie complete, iar intentia intrusilor sa fie cat mai clara si usor de depistat.

  • Senzorii de miscare

In situatia in care inregistrarea imaginilor se va face pe un mediu extern, atunci vei gasi folositoare o camera de supraveghere video echipata cu senzori de miscare. Acestia vor permite inregistrarea doar a momentelor in care este detectata miscarea in proximitatea camerei, fara a incarca dispozitivul de stocare atunci cand nu se intampla nimic.

  • Protectia camerei
DE ACTUALITATE:  Romanii au inceput sa investeasca masiv in sisteme de supraveghere

Desi prezenta camerelor video de supraveghere pot intimida infractorii si ii pot descuraja astfel incat acestia sa abandoneze ideea de a-ti incalca proprietatea, exista situatii in care acestia aleg sa vandalizeze camera, mai ales daca inaltimea la care este montata le permite acest lucru. De aceea s-ar putea sa gasesti mai utila o camera cu carcasa anti-soc.

Poti vedea mai multe modele accesand https://www.a2t.ro/camere-supraveghere-exterior si mai mult, poti cere chiar parerea unui specialist pentru a alege cea mai buna optiune pentru tine.

Camerele de supraveghere wireless, o solutie cu riscuri reduse

Prima tehnologie in ceea ce priveste camerele de luat vederi era IP, acestea avand nevoie de cablare pentru a putea inregistra. Astfel de camere erau usor de deconectat de la reteaua electrica, motiv pentru care intrusii nu erau opriti de acestea, ci doar intarziati.

Astazi insa, putem folosi camerele video wireless. Inainte de a te decide ce tip de camera iti trebuie, vezi online oferta si studiaza tipurile, cat si avantajele fiecareia in parte.

Instalarea lor este mult mai usor de realizat, iar costurile sunt reduse tocmai datorita eliminarii cablurilor. O camera IP wireless poate transmite, inregistra (stoca) si accesa imaginile filmate de la orice distanta, atata timp cat exista un calculator conectat la internet in apropierea ei.

DE ACTUALITATE:  Romanii au inceput sa investeasca masiv in sisteme de supraveghere

Un alt avantaj este reprezentat de posibilitatea de a observa imaginile filmate prin intermediul aplicatiilor pentru smartphone. Doar asa poti fi conectat la locatia supravegheata chiar si atunci cand esti la kilometri distanta.

Desi deseori dimensiunea camerelor wireless este una redusa, putand fi montata in coltul unei camere, langa o fereastra sau chiar deasupra usii de la intrare, s-au putea sa ai nevoie de elemente de protectie ale acesteia. Camerele de supraveghere wireless pentru exterior vin deseori insotite de un suport ce protejeaza lentila, astfel incat ploaia sau ninsoarea sa nu afecteze imaginile inregistrate.

camere ip wireless

Acestea nu numai ca te ajuta sa monitorizezi posibilii intrusi (prin efectuarea inregistrarilor si stocarea acestora pe un dispozitiv extern), dar montarea lor la vedere ii poate intimida, astfel incat sa nici nu mai fie nevoie de interventia politistilor. Iar faptul ca putem monitoriza live camerele de luat vederi wireless, de la distanta, este un beneficiu in plus si un motiv pentru a apela la aceasta solutie pentru construirea sistemului de supraveghere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here