Cine porneste si alimenteaza automobilul?

0
209

Masina personala a devenit in ultima vreme o necesitate a fiecaruia dintre noi. Niciunul nu ne mai putem imagina existenta fara ajutorul pe care ni-l acorda in fiecare zi automobilul. Acesta a devenit prietenul nostru care ne insoteste in fiecare zi la serviciu si, din acest motiv, suntem obligati sa il intretinem cum trebuie. Sanatatea sa a devenit extrem de importanta, astfel incat tinem cont de perioadele in care acesta trebuie sa-si faca reviziile tehnice, de tipul de carburanti sau de accesoriile de care are nevoie, de schimbarea pieselor uzate.

Daca respectam intocmai toate aceste lucruri, atunci vom avea parte de o masina cu o viata indelungata. O problema cu care ne confruntam majoritatea, este acumulatorul auto. Cei mai multi dintre noi ne trezim intr-o dimineata ca masina nu vrea sa mai porneasca si dupa ce ne stresam inutil o perioada realizam ca, de fapt, problema este la baterie. Oare ce s-a intamplat cu aceasta piesa?

DE ACTUALITATE:  Vrei să pleci în aventura vieții tale? Iată 3 destinații deosebite pentru pasionații de călătorii

Acumulatorul auto este,practic, piesa care are rolul de stocare a energiei electrice necesare motorului pentru a porni, a alimenta consumatorii, iar durata ei de viata este de cam 3-4 ani de zile. Evident ca exista si exceptii de la regula, dar acestea depind de tipul de automobil pe care il detinem, de calitatea bateriei etc.

Bateria descarcata poate avea urmatoarele semne:

• Martorul bateriei ramane aprins si dupa ce motorul a fost pus in functiune;

• Claxonul este anemic, luminile de la pozitii (cand motorul este stins) sunt foarte slabe;

• O borna sau amandoua nu sunt bine prinse de baterie;

• Masina a fost lasata cu farurile aprinse o perioada mai mare de 20 de minute;

• Vreun scurt-circuit etc.

Solutia de a o pune din nou in functiune este una simpla. Soferul va lua bateria descarcata si o va pune pe redresor o perioada pana se va incarca.

DE ACTUALITATE:  3 greseli pe care TREBUIE sa le EVITI daca ai o pensiune!

Ce fel de baterie auto cumparam autoturismului?

Daca bateria este descarcata chiar si dupa ce a fost pusa pe redresor, atunci conducatorul auto trebuie sa cumpere una noua. Printre cele mai bune astfel de produse existente pe piata din Romania sunt bateriile auto Bosch, o marca de renume in acest domeniu inca din 1927.

Avantajele unui astfel de produs sunt:

1. Foloseste noua tehnologie numita AGM, ceea ce reduce poluarea din zonele aglomerate si economiseste carburantii;

2. Are rezistenta mare la ciclul de incarcare-descarcare si rezistenta la vibratii, la rasturnari sau la scurgeri;

3. Are o durata de viata foarte mare in timp;

4. Performanta lui este ridicata.

De unde cumparam o astfel de baterie pentru autoturismul nostru? Un magazin online devine cea mai buna alegere pentru orice proprietar de masina care isi doreste sa achizitioneze o baterie auto Bosch. Aici exista o multime de avantaje care satisfac clientii, din acest motiv tot mai multi apreciaza pozitiv shoppingul online de piese si accesorii auto. Timpul dedicat acestui tip de a face cumparaturi este mult mai mic comparativ cu cel pe care il pierdeam alergand printre magazinele auto din oras, stresul si oboseala se reduc considerabil, in mediul online pur si simplu facem shopping din fotoliul casei la orice ora ne-am dori, fara sa ne neglijam alte indatoriri de familie. Un magazin extrem de apreciat de clienti pentru serviciile sale extrem de utile este Neobat, care se evidentiaza prin comanda usoara si preturi atractive  Pentru cei care vor seriozitate, profesionalism, atunci o vizita pe rafturile acestui magazin se impune cu siguranta.

DE ACTUALITATE:  Prima excursie cu bebe? Iata tot ce trebuie sa stii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here