Cine este Mihai Tudose, ministrul propus pentru Economie

0
584
Cine este Mihai Tudose, ministrul propus pentru Economie

Mihai Tudose, ministrul propus pentru Economie, a fost ministru al Economiei in guvernul Ponta si este in prezent membru in Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor, potrivit CV-ului publicat pe site-ul institutiei.

Potrivit datelor publicate, Mihai Tudose a absolvit in 1995 Facultatea de stiinte juridice si administrative din cadrul Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir”.

Tudose a absolvit un curs post-universitar in domeniul securitatii nationale la Colegiul Superior de Securitate Nationala, Serviciul Roman de Informatii, in 2006. In acelasi an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul National de Aparare – Bucuresti.

In 2010, Tudose a obtinut diploma de Doctor in domeniul Stiinte Militare si Informatii, la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”, Serviciul Roman de Informatii. Lucrarea s-a intitulat „Protectia infrastructurile critice”. Un an mai tarziu era lector universitar in cadrul aceleasi institutii, iar in 2013 ocupa postul de conferentiar universitar la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteaza”, SRI.

DE ACTUALITATE:  Taxa auto - un ALT ABUZ asupra celor care au platit-o!

Mihai Tudose a cerut, in 2016, retragerea titlului de doctor, in urma acuzatiilor de plagiat.

Ministrul propus a absolvit doua programe de master. Masterul „Turismul in contextul dezvoltarii regionale durabile” a fost realizat la distanta la Facultatea de management, inginerie economica in agricultura si dezvoltare rurala, Universitatea de stiinte agronomice si medicina veterinara Bucuresti, iar programul de master de „Politici Economice Europene” a fost absolvit la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative – Bucuresti.

DE ACTUALITATE:  Amenzi usturatoare pentru comerciantii care vand in pierdere

Mihai Tudose si-a completat studiile cu un curs de specializare in „Analiza si rezolvarea conflictelor armate”, la Georgetown University, din Statele Unite, in colaborare cu Colegiul National de Aparare.

Potrivit CV-ului, Mihai Tudose este presedinte al Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor; comisie pe care a mai condus-o in perioada 2004-2014, iar din 2000 pana in 2004 a fost membru.

In perioada 2014-noiembrie 2015, Mihai Tudose a fost ministru al Economiei, Comertului si Turismului, in guvernul Ponta.

Mihai Tudose a fost ales deputat PSD de Braila la alegerile parlamentare din 2016.

Ministrul propus a fost presedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Elena si este din 2012 presedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Federala Germania.

DE ACTUALITATE:  1 Martie aduce cresteri la pensii, categorii de salarii si alte beneficii. Vezi daca beneficiezi

Tudose a ocupat mai multe functii in PSD in ultimii 25 de ani. Acesta este membru in FDSN din 1992. Din 1994 pana in prezent este membru in Consiliul National PSD.

In perioada 2004-2008, Tudose a fost presedintele organizatiei PSD din municipiul Braila, iar din 2014 pana in 2015 a fost presedinte al Organizatiei Judetene PSD Braila. Din 2015 pana in prezent este vicepresedinte PSD National.

Potrivit declaratiei de avere, deputatul detine un apartament in municipiul Braila, doua autoturisme Mercedes si o colectie filatelica estimata la 30.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here