Bill Gates, anunt TERIFIANT: ’30 de milioane de oameni ar putea MURI in mai putin de un an’

0
686
bill-gates

O pandemie e una din cele trei amenintari importante cu care specia umana se confrunta si, daca nu suntem pregatiti pentru ea, 30 de milioane de oameni ar putea muri in mai putin de un an, declara filantropisitul Bill Gates.

Co-fondatorul Microsoft a declarat la Conferinta pentru Securitate de la Munich ca suntem amenintati de o pandemie apocaliptica, asemanatoare cu epidemia de gripa din 1918, cand aproximativ 50 de milioane de oameni au murit. O astfel de criza ar putea sa izbucneasca in urmatori 10-15 ani, a avertizat miliardarul.

DE ACTUALITATE:  TERIBIL Din ce cauză mor, anual, 1,7 milioane de copii

El a vorbit si despre amenintarile bioterorismului, afirmand ca este foarte posibil ca un inginer genetic sa foloseasca computere pentru a crea un patogen sintetic, transmisibil pe calea aerului si care ar putea sa afecteze o parte importanta din populatie foarte repede, scriu jurnalistii de la Huffington Post.

bill gates

„Urmatoarea epidemie ar putea izbucni pe un ecran al unui computer, fiind facut de un terorist cu scopul de a crea o versiune sintetica a virusului varicelei sau o tulpina extra-contagioasa si mortala de gripa”, a declarat miliardarul.

DE ACTUALITATE:  Posibil tratament împotriva chelirii, descoperit de un medic britanic

„Fie ca se va intampla in mod natural sau artificial epidemiologii spun ca un patogen rapid transmisibil pe calea aerului ar putea omori mai mult de 30 de milioane de oameni in mai putin de un an”.

Bill Gates lupta pentru a imbunatati sanatatea globala de mai bine de 20 de ani. Alaturi de o pandemie, Gates este ingrijorat de un razboi nuclear si de schimbarea climatica. Totusi el considera ca daca am incepe sa ne pregatim acum pentru posibilitatea unei epidemii am putea sa fim in siguranta.

DE ACTUALITATE:  Gestionarea stresului: 4 metode eficiente pentru diminuarea acestuia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here