ATENTIE la injuraturi pe Facebook! AMENDAT pentru injurii la adresa PSD

0
866
ATENTIE la injuraturi pe Facebook AMENDAT pentru injurii la adresa PSD

Un bistritean stabilit in Anglia a fost amendat de catre Politia municipiului Bistrita cu 200 de lei in urma unei postari publice facute pe pagina sa de socializare, in care a adresat injurii unui partid politic. 

Calin Lucian Farcas a postat pe Facebook, duminica seara, amenda pe care a primit-o in urma expresiilor jignitoare adresate PSD printr-o postare din data de 12 martie.

amenda injuratura psd facebook

Amenda a fost data in data de 28 aprilie de catre Politia municipiului Bistrita, in procesul verbal specificandu-se ca bistriteanul „a postat pe reteaua de socializare Facebook un mesaj public prin care a adresat expresii si cuvinte jignitoare la adresa mai multor persoane din cadrul formatiunii politice PSD Bistrita-Nasaud”.

amendat injurat psd facebookPurtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Crina Sirb, a declarat luni, pentru AGERPRES, ca masura sanctionarii contraventionale a fost luata in urma unei sesizari formulate in data de 17 martie de catre formatiunea politica vizata.

DE ACTUALITATE:  Norvegia se confruntă cu tot mai multe atacuri cibernetice

„A fost in urma unei sesizari formulate in data de 17 martie de catre o formatiune politica. (…) A fost sesizata printr-o petitie. Politistii din cadrul Politiei municipiului Bistrita au avut-o in lucru si au facut verificari cu privire la sesizare, la aspectele semnalate”, a precizat Sirb.

amenda pentru cuvinte vulgare partid PSD pe facebook

Amenda a fost data la Legea 61/1991, art.2, punctul 1, unde se specifica ca reprezinta contraventie „savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice”.

Bistriteanul a anuntat, tot printr-un mesaj public pe pagina sa de socializare, ca nu intentioneaza sa achite aceasta amenda, pe care o considera „o parodie”, si ca se va adresa justitiei pentru ca i-a fost lezat dreptul la libera exprimare.

DE ACTUALITATE:  ALERTA - Parlamentul European cere REINTRODUCEREA de VIZE pentru cetatenii americani

Calin Lucian Farcas a fost director de marketing al Clubului de fotbal Gloria Bistrita si vicepresedinte al PP-DD Bistrita-Nasaud, partid din partea caruia a candidat in anul 2012 pentru o functie de consilier judetean, pe care insa nu a obtinut-o. De asemenea, acesta a colaborat cu un post national de televiziune in cadrul unei emisiuni de divertisment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here