Anthony Davis a doborat recordul lui Chamberlain in NBA All-Star Game

0
531
anthony davis nba

Anthony Davis a inscris 52 de puncte in meciul vedetelor de peste Ocean. Cu 10 mai mult decat marele Chamberlain, acum 55 de ani.

Da, unul dintre rosturile editiilor de All-Star Game este depasirea unor performante spectaculoase, stabilite de-a lungul anilor de inaintasii starurilor din NBA din zilele noastre.

Sa dobori insa unul dintre recordurile zeului Wilt Chamberlain este un moment remarcabil in istoria jocului profesionist de baschet, chiar daca intamplarea are loc in partida-show care opune echipele Conferintelor de Est si de Vest, nu intr-un joc din campionat.

Davis, de la New Orleans Pelicans, echipa care si-a asumat rolul de gazda a All-Star Game in acest februarie, nu ascunde faptul ca doborarea acestui record a fost ceva premeditat.

DE ACTUALITATE:  3 lucruri IMPORTANTE pe care sa le stii inainte de a paria

„Alvin Gentry, antrenorul de la Pelicans, mi-a spus sa trag de la cos de cate ori pun mana pe minge”, a spus Davis, iar colegii sai din selectionata Vestului l-au servit la fix.

TEMETI-VA DE SPRANCENAT!

Jucatorul in varsta de 23 de ani a avut 39 de aruncari la cos si a marcat 52 de puncte, intr-un meci care s-a terminat 192-182 pentru Vest, rezultatul in sine constituind un alt record, cel mai mare scor din toate cele 66 de editii ale intalnirii dintre vedetele NBA.

In 1962, Wilt Chamberlain stabilise borna anterioara – 42 de puncte inscrise. Depasindu-l duminica seara pe Chamberlain, Davis si-a adjudecat si trofeul de MVP.

DE ACTUALITATE:  Medalie de bronz pentru Maria Adela Constantin si Andreea Grecu, la Mondialele de bob si skeleton

Davis a fost campion olimpic alaturi de selectionata SUA, in 2012, si a facut din sprancenele sale unite o marca inregistrata – „Fear the Brow” si „Raise the Brow”.

SCHIMBARE CU SCANDAL

Pe 22 iulie 2016, conducerea NBA a anuntat ca a modificat locul de disputare a All-Star Game 2017 din Charlotte, Carolina de Nord, in New Orleans. Motivul nu tine catusi de putin de baschet, ci mai degraba de drepturile omului.

Legislatia statala din Carolina de Nord a limitat in martie deciziile antidiscriminatorii care ii protejeaza pe cei din comunitatea LGBT.

Printre aceste ingradiri se numara si impunerea faptului ca transsexualii sa mearga in toalete publice conform sexului trecut in actele de identitate. Aceste amanunte au fost suficiente pentru mutarea meciului tuturor vedetelor dintr-un oras in altul.

DE ACTUALITATE:  FOTO: Cum arata mingea oficială pentru fazele eliminatorii din Liga Campionilor 2017

POVESTE MUZICALA

Momentul mult-asteptat de la pauza a fost asigurat de formatia The Roots, care a avut un minishow numit The Evolution of Greatness, ce a spus povestea catorva dintre jucatorii legendari din NBA. The Roots, band-ul care canta si in celebra emisiune The Tonight Show, face muzica de 25 de ani si a scos pana acum 14 albume.

„Baietii m-au ajutat sa marchez. Ei voiau sa inscriu 50 de puncte. Strigau de fiecare data: <<Mai ai 6 puncte!>> sau <<Vezi ca-ti pasez mingea!>>”
Anthony Davis, New Orleans Pelicans, MVP All-Star Game 2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here