Angela Merkel vine cu replica, după criticile EXPLOZIVE ale lui Donald Trump la adresa Germaniei

0
625
merkel trump

Germania poate lua ”decizii independente”, a afirmat miercuri cancelarul german Angela Merkel, respingând criticile preşedintelui american Donald Trump, care acuză Berlinul că ”îmbogăţeşte” Rusia şi că nu contribuie suficient la eforturile militare ale NATO, relatează DPA şi AFP.


”Putem întreprinde propriile noastre politici, putem lua decizii independente”, a afirmat Angela Merkel, fără să-l citeze direct pe Donald Trump, la sosirea sa la un summit al NATO la Bruxelles, marcat de o virulentă diatribă a preşedintelui american la adresa Germaniei.

DE ACTUALITATE:  DOSARE PENALE pentru protestatari din Piata Victoriei: Ce lege ar fi incalcat unii dintre ei

”Am trăit eu însumi într-o parte a Germaniei ocupată de Uniunea Sovietică. Sunt foarte fericită astăzi că suntem uniţi în libertate şi că putem spune de asemenea că ducem politici independente şi putem lua decizii independente”, a declarat Angela Merkel, originară din fosta Germanie de Est.

Liderul de la Casa Albă a criticat direct Germania, pe care o acuză că este ”prizoniera” Rusiei din cauza aprovizionării sale cu energie.

”Germania îmbogăţeşte Rusia. Ea plăteşte miliarde de dolari Rusiei pentru aprovizionarea sa cu energie şi noi trebuie să plătim pentru a o apăra împotriva Rusiei. Cum se explică aceasta? Nu este corect!”, a declarat Trump.

DE ACTUALITATE:  Victor Ponta vrea partid

trump merkel

Preşedintele american le-a cerut mereu europenilor, şi Germaniei îndeosebi, să-şi sporească cheltuielile militare pentru a-şi respecta angajamentul de a le majora la 2% din PIB în 2024.

”Germania face de asemenea multe pentru NATO. Suntem al doilea mare furnizor de trupe, punem în slujba NATO majoritatea capacităţilor noastre militare”, a insistat Angela Merkel, precizând că Berlinul va cheltui pentru apărare cu 80% mai mult decât în 2014.

”Considerăm că respectăm angajamentele summitului NATO din Ţara Galilor (2014) privind creşterea la 2% din PIB a cheltuielilor pentru apărare”, a mai spus cancelarul german.

DE ACTUALITATE:  Camelia Bogdan a iesit de la Parchetul General: Ce a anuntat judecatoarea suspendata de CSM

Donald Trump şi Angela Merkel vor avea o întâlnire bilaterală în marja summitului NATO.

Sursa web a informatiei site-ul: stiripesurse 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here