Airbus, trimis in judecata pentru CORUPTIE dupa ce a umflat pretul avioanelor Eurofighter

0
338

Ministerul austriac al Apararii va da in judecata grupul aeronautic european Airbus intr-un dosar de frauda si coruptie in legatura cu o controversata vanzare de avioane de lupta Eurofighter catre Austria, a anuntat joi un purtator de cuvant al ministerului, Michael Bauer, citat de AFP, conform agerpres.

”Vom depune o plangere in justitie impotriva Airbus”, a declarat Bauer pentru AFP, precizand ca dosarul se refera la livrarea, in 2003, a 15 avioane Eurofighter pentru o suma de 1,7 miliarde de euro. Rezultatele unei anchete a guvernului austriac privind acest contract vor fi prezentate in cursul zilei, a precizat Bauer.

DE ACTUALITATE:  Top 10 lucruri pe care le poti face vara in Norvegia

Potrivit agentiei austriece de presa APA, ancheta a aratat ca Airbus a umflat artificial pretul pentru aparatele Eurofighter.

airbus dat in judecata

La sfarsitul lui ianuarie, Airbus indica faptul ca a acceptat o procedura de rectificare fiscala in Germania referitoare la aceasta vanzare de avioane de lupta Eurofighter catre Austria, in timp ce tranzactia este suspectata de ani de zile de eventuale fapte de mita.

Contractul militar, incheiat in 2003 de catre EADS in acea perioada, se referea initial la 18 aparate Eurofighter Typhoon in valoare de doua miliarde de euro, fiind redus ulterior la 15 aparate pentru suma de 1,7 miliarde de euro. El face obiectul de ani de zile al unei anchete de coruptie deschise de catre Parchetul din Munchen (sudul Germaniei).

DE ACTUALITATE:  3 tips& tricks pentru a stimula vorbirea celor mici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here