3 defectiuni FRECVENTE ale unui laptop si cum le poti rezolva

0
470
alimentare-laptop

Daca ai un laptop, cu siguranta stii deja ca acesta este unul dintre device-urile cele mai expuse deteriorarii. Avand in vedere ca acest dispozitiv este utilizat in mod constant si in diferite scopuri, nu este deloc de mirare faptul ca unele dintre componentele sale pot ceda. Cu toate astea, multe dintre defectiunile unui laptop pot fi rezolvate intr-un timp scurt si fara interventia unui specialist sau a unui service.

defectiuni-laptop

Cele mai FRECVENTE defectiuni ale unui laptop si cum le poti rezolva

  • Display-ul

Una dintre problemele cu care cei mai multi utilizatori se confrunta, atunci cand vine vorba despre laptop-uri, este legata de functionalitatea display-ului. Fie ca ecranul este complet negru, fie ca acesta are dungi sau o luminozitate scazuta, cert este ca la nivelul display-ului sunt intalnite cele mai multe dereglari. Pentru a rezolva aceasta situatie ar trebui, inainte de orice, sa verifici daca alimentatorul este conectat la laptop. In cazul in care nu aceasta este sursa problemei, inchide laptopul complet si lasa-l sa se odihneasca pentru cateva zeci de minute. Daca, dupa acest timp, displayul prezinta in continuare aceleasi “simptome”, inseamna ca cea mai buna varianta este inclocuirea acestuia. Bineinteles, in cazul in care displayul este spart sau crapat, tot montarea unuia nou este cea mai potrivita solutie. Ai grija, totusi, ca atunci cand inlocuiesti displayul sa achizitionezi unul compatibil cu marca laptopului tau. In acest sens, gasesti la LaptopStrong mai multe detalii despre caracteristicile fiecarei marci in parte, dar si despre pretul unui astfel de produs.

  • Bateria
DE ACTUALITATE:  A fost dezvaluit design-ul noului model smartphone LG G6!

Atunci cand laptopul nu se mai incarca, una dintre cauze poate fi defectarea incarcatorului sau a mufei acestuia. In acest sens, ar trebui sa achizitionezi mai intai o mufa pentru a verifica daca aceasta este sursa problemei. Daca aceasta solutie nu da rezultate, incearca sa testezi incarcatorul la un alt laptop de aceeasi marca. In cazul in care nici aceasta nu este cauza pentru care laptopul tau nu se incarca, inseamna ca bateria este cea defecta. Pentru a rezolva aceasta problema, este recomandat sa inlocuiesti bateria cu una noua si chiar sa ai in permanenta o baterie de rezerva, daca esti un utilizator infocat.

DE ACTUALITATE:  Cum accesezi parolele salvate în Chrome de oriunde

display

  • Tastatura

Tastatura laptopului este o componenta expusa, in mod constant, accidentelor. In orice caz, in afara de aceste cazuri, exista posibilitatea ca tastatura sa se deterioreze in urma unei utilizari intensive, intrucat tastele se pot degrada destul de usor. Cea mai buna solutie pentru aceasta defectiune este sa iti comanzi o noua tastatura si sa o inlocuiesti cat mai repede pe cea veche. In eventualitatea in care nu te pricepi la chestiunile tehnice, cauta ghiduri complete pentru inclouirea tastaturii, pe care cei mai multi producatori de laptopuri le pun la dispozitia utilizatorilor.

DE ACTUALITATE:  Iluminatul secundar: Cum poti obtine cele mai TARI efecte prin intermediul acestuia?

Iata, deci, care sunt cele mai comune defectiuni ale unui laptop si cum le poti rezolva singur, intr-un timp cat mai scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here